Winterbijeenkomst 2016

Verslag winterbijeenkomst (ALV) -2016

Door een heel actief lid

Toen we op zaterdagmorgen 13 februari uit ons slaapkamerraam keken,  was een ding duidelijk: dit wordt vandaag geen ijsschuitzeilen op de Gouwzee. Maar er bleven nog genoeg andere zaken over om toch af te reizen naar Monnickendam. Het bestuur had ook dit jaar weer gezorgd voor een aansprekende locatie. De foto’s in de Breespraak en op de website deden al vermoeden dat het Weeshuis in Monnickendam, waar de winterbijeenkomst plaats zou vinden, een pand was met een rijke geschiedenis.

Onze verwachtingen werd geen geweld aangedaan. Na een klein eindje lopen vanaf de parkeerplaats naar het Weeshuis, want in Monnickendam kun je weliswaar vrij parkeren maar niet naast het Weeshuis, werden we welkom geheten door het bestuur. De koffie en thee stonden al klaar en er was ook gezorgd voor een kingsize stuk appelgebak. Dat was door de cliënten van de Stichting Philadelphia, de zorgorganisatie die dit pand exploiteert, gebakken. Er heerste vanaf het begin weer die gemoedelijke “Breehorn-sfeer”.

Strikt op tijd werd de aandacht gevraagd voor de vergadering. De voorzitter, Erik ten Hove, heette alle aanwezigen van harte welkom en was trots dat men weer in groten getale de weg naar de winterbijeenkomst had weten te vinden. Hij loodste ons vakkundig langs alle plichtplegingen die een ledenvergadering nu eenmaal in zich heeft, om daarna uit de komen bij de activiteiten die voor 2016 op het programma staan. Dit jaar bestaat de Breehornwerf 50 jaar en Lars van de Berg wil daar een groot feest van maken. Erik geeft aan dat we als vereniging dan niet aan de kant kunnen blijven staan en roept een ieder op om in het weekend van 9-11 september 2016 aanwezig te zijn in Woudsend. De organisatie loopt en de volgende Breespraak zal nagenoeg geheel in het teken staan van dit feest.

Na de vaste rubrieken ‘fotowedstrijd’ en de uitreiking van de “Laus van de Berg-trofee” was het tijd voor de keurig verzorgde en zeer uitgebreide lunch. Wat ons bij het vertrek thuis al duidelijk was: het ijsschuitzeilen op de Gouwzee kon geen doorgang vinden. Ook niet zo gek met dit zachte weer, maar er was gezorgd voor een aansprekend alternatief programma. Via de VVV van Monnickendam namen stadsgidsen ons in kleine groepjes mee langs de bezienswaardigheden van de stad. In de grote kerk, eindpunt van de rondleiding, stond een ijsschuit opgesteld. Enkele “schippers” gaven daar uitleg over het “varen” met deze schuiten en er werd een film vertoond, zodat we toch nog een beetje de sfeer konden proeven. Overigens werkte de temperatuur deze middag voortreffelijk mee, zodat een ieder goed aan kon voelen hoe het is om met koud weer in deze schuiten over het ijs te glijden.

Terug in het Weeshuis, was er voldoende gelegenheid om weer op temperatuur te komen en onder het genot van een hapje en een drankje elkaar te spreken en van elkaar te horen wat de plannen zijn voor het aankomende vaarseizoen. Als met al weer een zeker geslaagde winterbijeenkomst en dank aan het bestuur dat dit weer mogelijk heeft gemaakt. Bekijk de foto’s.

 

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester