Links

Op deze pagina vind je een selectie uit de duizenden websites op het internet, die mogelijk interessant zijn voor de Breehornzeiler. Er ontbreekt ongetwijfeld een zeer interessante site. Daarom bij deze de oproep om ons te helpen en je suggesties door te geven. Heb je als Breehornzeiler een eigen website? Meld ons dit dan ook.

 

Bouwer en Ontwerpers

 
Bouwer van de prachtige Breehorn 31, 37, 41, 44 en 48. Gevestigd in Woudsend.
Whatsapp voor snel onderling contact
Breehorn op Facebook met regelmatig leuke updates en foto’s.
Volg het laatste nieuws van de Breehorn werf via Twitter.
Ontwerper van de Breehorn 37 en 44
Ontwerper van de Breehorn 41 en 48

Weer en Getij

 
Koninklijk Nederlands Metereologisch Instituut.
Voorspelling voor IJsselmeer en kustdistricten.
Voorspelling voor de Noordzee.
5 daagse verwachting.
Meteoconsult, algemeen.
Een keur van weergegevens met uitgebreide wind, golfhoogte en andere voorspellingen voor diverse vaargebieden.
Hier kunnen onder andere weerkaarten worden bekeken tot 16 (!) dagen vooruit (onder ‘Weitere GFS Karten’). Een leuke voorbereiding voor de vakantie. En nu maar hopen dat het uitkomt.
Wat voor weer wordt het deze week, inclusief actuele radarbeelden
Actuele radarbeelden
Meteo informatie voor Zweden
Meteo informatie voor Noorwegen
Meteo informatie voor Denemarken
De site geeft weerinformatie van alle landen langs de noord en oostzee, opgesteld door de locale meteo diensten.
Wereldwijde weersinformatie

Websites van Leden

 
Volg Adelheid Greven en Stanislas Steverlynck; sinds sept. 2014 in het bezit van een Breehorn 44, de Pat Panick. Ze zeilen het hele jaar door.
Maarten en Thea maken met hun Breehorn 37, Nostress, een mooie zeilreis. Vertrokken mei 2011.
Martin en Bertie Hermans maakten met hun Breehorn 37, Blue’s, een reis voor onbepaalde tijd. Vertrokken uit Nederland in 2011.
Rutger Lulofs en Riet Thomas zijn hun bestaan als zeilzwervers met hun Breehorn 37 begonnen. Op dit blog zijn hun reisverslagen te lezen.
Aegir (onderweg) Sjuul Adema en Erik Manders zijn op dit moment (mei 2023) in Portugal. Ze zijn ook te volgen via polarsteps.
Joce en Ron Lub willen in 2014 een mooie reis gaan maken met hun Breehorn 37 over de Atlantic en wellicht verder.  Daarnaast is het ook een site boordevol interessante verbouwingstips voor uw Breehorn. En heb je noordelijke bestemmingen in overweging? Ron en Joce hebben veel ervaring in Schotland en noordelijker..
Lars en Aukje van den Berg maakten samen met hun kinderen Silke en Jet aan boord van hun Laaxum, een Breehorn 41, een reis van Stavoren naar New York (2008-2009).
Verslagen van Kees en Martha Slager die met hun Breehorn 44 twee jaar (2009-2011) lang over de Atlantische Oceaan voeren.
Verslagen en foto’s van de 2-jarige reis (2009-2011) die Sebastiaan en Rhiannon Ambtman met hun twee kinderen Emma en Macsen maakten op hun Breehorn 37, Pjotter.
Via hun site houden ze familie en vrienden op de hoogte van hun zomerse reizen met het zeiljacht Bree-rust. De afgelopen negen jaar zijn zeilden ze in het hoge noorden.
Vera en Joost houden op hun site mooie reisverslagen inclusief foto’s bij van hun reizen richting Zweden, de Baltische staten en St Petersburg, de Noorse fjorden en in 2013 staat een reis rond Engeland gepland.
Robert en Dianne vertrokken in 2022 met hun Breehorn 48 zuidwaarts.
Nynke en Rob Adding op reis met hun Breehorn 48.
Reis mee met Iskander! Jan Willem en Renée reizen met hun zeiljacht Iskander, een Breehorn 41, naar verre oorden. Ze nodigen u uit om hen daarbij te volgen.
Een leuke site van Marjo Broertjes en Richard Stijns aan boord van hun Breehorn 37 ‘Seabreeze’.

Verenigingen en organisaties

 
Kijk hier voor nieuws van het Watersportverbond.
Met onder andere nieuws over de HISWA watersporttentoonstellingen.
Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij
Nederlandse Vereniging van Kustzeilers
Nederlandse Vereniging van Toerzeilers

 Diversen

 
De scannersite van noord Nederland. Luister naar de Brandaris en volg schepen met AIS.
Hier vindt u schepen met AIS
Een digitaal magazine voor zeilers
Een praktisch overzicht van op het Nederlandse internet aanwezige informatie over zeilen, motorboot-varen en hiermee samenhangende interessegebieden
Het Maritiem Research Instituut Nederland is één van de vijf Grote Technologische Instituten (GTI’s) in Nederland. Het MARIN streeft naar opbouw, toepassing en verspreiding van hoogwaardige technologische kennis ter versterking van de concurrentiepositie van de Nederlandse maritieme sector.
Een overzicht van jachthavens, jachtwerven, watersportwinkels en overige nuttige informatie
ANWB tijdschrift voor de watersport
Maandblad voor zeilers
De Enkhuizer Almanak verscheen voor het eerst in 1595 (!), daarmee is dit kleintje wel even de oudst verkrijgbare almanak ter wereld!
De particuliere botenbank met duizenden kwaliteitsjachten
De site van het blad Boten, met het grootste botenaanbod van Nederland
Alle informatie over de America’s Cup. Volg hier de ontwikkelingen op de voet.
Alles over de Volvo Ocean Race
Aan de hand van overheidspublikaties, zoals bijvoorbeeld de Dienst der Hydrographie en Rijkswaterstaat, wordt nauwkeurig een verzameling van posities van tonnen bijgehouden. Het gebied loopt van Zeeland tot Denemarken (wad en zee). Het is handig deze site te raadplegen voor vertrek naar noordelijke streken. Ook is het waypointbestand van bepaalde types GPS automatisch via deze site te updaten.