Uitslag fotowedstrijd

Er waren dit jaar wat minder inzendingen dan vorig jaar. De fotowedstrijd leeft onder de leden, gezien het feit dat maar liefst 18 leden hun favoriete foto’s uit de 21 inzendingen verkozen in de voorselectie. Nieuw was dit jaar een foto gemaakt door een drone; maar ook één gemaakt met een onderwatercamera! Zie voor alle inzendingen het bericht fotowedstrijd.

Bij de voorselectie kregen vijf foto’s vijf stemmen of meer.  De aanwezige deelnemers van de winterbijeenkomst kozen op 13 februari 2016 daaruit hun favoriete foto. Opvallend was dat twee van de genomineerde vijf foto’s gemaakt waren door dezelfde inzender en dat er ook van twee Belgische leden bij zaten. Een flinke bijdrage door onze zuiderburen dus in de mooiste foto’s.

De winnende foto, met overduidelijke meerderheid van stemmen (65%), werd gemaakt door Stanislas Steverlynck en Adelheid Greven. Zij maakten deze foto van hun eigen schip Pat Panick tijdens hun zeiltocht van Noorwegen naar Nieuwpoort, toen het toch iets harder ging waaien dan voorspeld. Hun ondertiteling: ‘Breehorn storm’. De fotografen waren aanwezig op de winterbijeenkomst en aangenaam verrast met de prijs. De 2e plaats, met 13% van de stemmen, was voor de foto van de Vischjager, gemaakt door Elly Strik. Deze Breehorn voer afgelopen zomer samen met de Labberlot van Kees Kingma en Elly vanuit Whitby terug naar Nederland, ook met behoorlijk wat wind.

Op het blog van Stanislas en Adelheid staat inmiddels al een fraai verhaal met foto’s over het verloop van de winterbijeenkomst.

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester