Uitnodiging lustrum-winterbijeenkomst 2019

Het bestuur is er in geslaagd om voor deze vierde lustrum-winterbijeenkomst wederom een geweldige locatie vast te leggen en te zorgen voor een aansprekend en interessant programma. We duiken in de nostalgie van de verre overzeese reizen en beginnen onze reis in Hotel NEW YORK in Rotterdam.

Na de jaarvergadering en de lunch stappen we aan boord van snelle watertaxi’s die ons naar ons schip van “vertrek”  The Grand Old Lady SS ROTTERDAM brengen. Daar kunnen we kiezen uit een tweetal rondleidingen:

Uitwaaien & Zwaaien
Vroeger werden passagiers uitbundig uitgezwaaid en feestelijk onthaald in Rotterdam en New York. Herbeleef deze sensatie met deze rondleiding en bezoek de hooggelegen dekken, de boeg en de brug. Of neem een kijkje in het stuurhuis.

Stoom & Chroom
Ruim veertig jaar bevoer La Grande Dame de wereldzeeën. Nu is het in de machinekamer koud en stil, maar is het nog steeds een machtig gezicht om al die imposante machines bij elkaar te zien. U krijgt een uitleg over dit  ingenieuze systeem van verdampers, ketels, turbines en generatoren die zorgden voor alle stoom, stroom en pk’s aan boord.

Weer terug in Hotel NEW YORK kunnen we nog even onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten van “die goede oude tijd” alvorens we weer terug keren in het heden. We hopen, als bestuur, met dit programma op een schot in de roos dat velen aan zal spreken. 

Het programma:

10:00 – 10.30 uur         Ontvangst met koffie / thee.
10:30 – 12:00 uur         Jaarvergadering en verder             
12:00 – 13:00 uur         Lunchbuffet          
13:00 – 13:30 uur         Vervoer per watertaxi naar ss Rotterdam. 
13:45 – 15.00 uur         Rondleidingen ss Rotterdam.
15:00 – 15:30 uur         Vervoer retour per watertaxi naar Hotel New York.
16:00 – 18.00 uur        Gezellig napraten onder genot van een hapje en een drankje.

Gezamenlijk afsluitend diner
Het bestuur heeft de gewoonte ontwikkeld om na afloop van onze winterbijeenkomsten, voor eigen rekening, gezamenlijk te dineren. Uit ervaring weten we dat er altijd leden zijn die graag aanschuiven. Als u dat ook wilt, meldt u dan snel aan. We hebben dit jaar in Hotel New York voor maximaal 25 couverts kunnen reserveren (absoluut niet meer dan 25!). Deelname is dus beperkt. Het tijdstip van aanmelding is bepalend voor deelname.

Opgeven voor deze winterbijeenkomst via het aanmeldformulier.
De kosten bedragen  €15,- per deelnemer  (kinderen tot 12 jaar € 7,50).

Adres: 
Hotel New York
Koninginnenhoofd 1
3072 AD Rotterdam
Tel: +31 10 4390500

Parkeren met korting is mogelijk in de garage naast Hotel New York. Indien de garage vol is, meldt u zich dan via de intercom als gast van Hotel New York.

 

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester