Met de kustzeilers naar Chatham

De NVvK organiseert  van 12-18 juni 2017 een  bijzondere Tocht naar Chatham om te herdenken dat Michiel de Ruyter 350 jaar geleden de Engelse vloot bij Chatham versloeg.

In samenwerking met  de  Stichting Michiel de Ruyter en het Scheepvaartmuseum zeilen we met een naar verwachting imposante vloot zeiljachten van Vlissingen naar Chatham om deze historische gebeurtenis samen met de Britten feestelijk te herdenken. Deelname aan de tocht  staat open voor zowel leden als niet-leden.

Maandag 12 juni verzamelt de vloot zich in Vlissingen, de geboorteplaats van Michiel de Ruyter. Daar vandaan vertrekken de deelnemers  de volgende dag met uitgaand tij naar de River Medway, om die vol te leggen met schepen onder Nederlandse vlag. Na de gezamenlijke intocht volgt de dagen erna deelname aan de feestelijkheden op en rond de rivier en bij de Historic Dockyards.

Tijdens het verblijf  staan diverse evenementen gepland, zoals de Dutch Week, een gezamenlijke borrel, een excursie, een feestavond met diner en het spektakel  Medway in Flames. Ligplaatsen voor deze periode zijn alleen beschikbaar via de NVvK  Chatham tochtorganisatie. De inschrijving is inmiddels geopend.

Het is tevens mogelijk om in de periode van 8-12 juni in Chatham een ligplaats in te nemen.Dan is het aangeboden programma meer ceremonieel van aard, zonder aanvullend tochtprogramma. De ligplaatsen voor die periode worden beheerd door K.R.Z.V. “De Maas” in samenwerking met de Stichting De Ruyter. Informatie is beschikbaar via de website deruyter.org

Voor inschrijving en meer informatie over deze  unieke  Kustzeilerszeezeiltocht met walprogramma  gaat u naar kustzeilers.nl

About Webredactie

Yvonne Hofmeester