Van de nieuwe Breespraakredactie

Zoals jullie in het oktobernummer van de Breespraak hebben kunnen lezen, is er een nieuw redactieteam voor de Breespraak aangetreden. Vanaf 2024 gaan wij, Klaasje Voskuil en Renée Schouten de Breespraak maken.

Klaasje (links) is lid sinds 2018. Samen met Jan Henk ruim 4 jaar gevaren met de eerste B31 en nu ruim jaar in de Tonda, een B37.

Renée (rechts) is sinds 2012 lid van de vereniging en zeilt samen met Jan Willem in de grijsblauwe B41 Iskander. Samen hebben zij al heel veel mooie havens in Europa bezocht. De afgelopen twee jaar heeft zij samen met Douwe Terpstra de Breespraak gemaakt.

Naast twee Breespraken per jaar wordt er inmiddels binnen de vereniging ook een uitgebreid scala aan andere communicatiemiddelen gebruikt. Het kan niet anders dan dat dit zijn uitwerking heeft op de inhoud van de Breespraak. Stukken voor de ledenvergadering zullen via de nieuwsbrief hun weg naar de leden vinden. Over techniek wordt veel gecommuniceerd via WhatsApp en dat leidt uiteindelijk tot artikelen op het technisch forum. Wat dat allemaal voor de Breespraak betekent, moeten we nog ontdekken. Soms zal het betekenen dat een artikel beter op een ander medium geplaatst kan worden.

We hopen op veel lezenswaardige stukken met leuke foto’s, zodat er een keur aan kopij op ons afkomt. Daarbij willen we jullie aandacht vragen voor een paar spelregels. Als redactie doen we meer dan alleen het verzorgen van een mooie lay-out. Om de kwaliteit van de Breespraak hoog te houden, zullen we waar nodig tekstwijzigingen doorvoeren en soms stukken inkorten. Over kleine aanpassingen, bijvoorbeeld het corrigeren van spel- of grammaticale fouten, of omdat een zin niet loopt of een tekst net iets minder lang moet zijn om mooi op de pagina te passen, houden we geen ruggespraak. In vrijwel elk stuk moet je wel iets aanpassen en het moet voor ons ook werkbaar blijven. Grote veranderingen koppelen we natuurlijk wel terug met de auteur. We hopen dat jullie hiervoor begrip op kunnen brengen.

Dan nog een wat tips:
Stel bij het schrijven van een artikel jezelf voor hoe de lezer het gaat ontvangen. Natuurlijk schrijf je vanuit je eigen enthousiasme en dat moet ook; maar houd rekening met je doelgroep! Maak artikelen niet te lang. Een pagina of vier, maximaal zes, in de Breespraak is meestal wel genoeg. Dat is ongeveer anderhalf A4 aan tekst. Eventueel kunnen we in een volgend nummer een vervolg opnemen. En mooie foto’s, in hoge resolutie, zijn natuurlijk onontbeerlijk voor een aantrekkelijk blad. Veel succes!

We zijn bereikbaar via breespraak@breehornzeilers.nl
Klaasje en Renée

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester