Online ledenavond 4 maart – fotowedstrijduitslag

Aan de  ledenavond online op 4 maart namen maar liefst 40 leden deel. Op veel beeldschermen zagen we twee gezichten. Het bestuur was blij verrast zoveel leden te zien! Er waren drie agendapunten: de fotowedstrijd, twee reisverhalen door leden en gezellig napraten met elkaar.

Bijzonder van het online elkaar ontmoeten, was dat ook leden buiten Nederland eenvoudig konden aanhaken. Zowel uit Canada als Zuid-Afrika hadden we deelnemers. Ook uit België, maar dat is niet heel bijzonder voor een verenigingsbijeenkomst.

Uit de 55 ingezonden foto’s door 23 leden, werd al in februari een top 5 van foto’s verkozen via een algemene stemronde. Op 4 maart hielden we de eerste onlinebijeenkomst voor alle leden. De inzenders van die 5 geselecteerde foto’s gaven eerst een korte toelichting bij hun foto. Daarna werd via een poll, geleid door de voorzitter, door 34 deelnemers die avond gestemd over de foto van het jaar 2021!

De uitslag:

  1. de foto met de hoge stenen brug in de mist waar de zon net doorheen kwam, gemaakt door Ron en Jocé Lub, kreeg 41 % van de stemmen. Ze wonnen zo, net als vorig jaar de eerste prijs.
  2. de zwartwitfoto met de Breehorn 37, de Synergie, met op de achtergrond New York kreeg 26 % van de stemmen
  3. met 21 % van de stemmen: de dronefoto van de Synergie onder spinnaker.
  4. en 5. de foto’s van de Spark in de blub en de Dance Me aan de rotsen met nieuwsgierige geiten, met elk 6 % van de stemmen.

Ron en Jocé hebben inmiddels hun prijs toegestuurd gekregen. Maar de eeuwige roem is veel belangrijker. De secretaris vermoedt dat ze al aan het foto’s selecteren geslagen zijn voor komend jaar…

Het vervolg van de onlinebijeenkomst waren twee presentaties van Michiel en Annet Eijsvogel over een reis uit 2019 naar Zuid-Bretagne en een rondje UK in 2016 door Jan Willem en Renée Schouten. Leuk om nog eens te bekijken, ook voor de leden die niet konden aanhaken op 4 maart.

Een uitgebreid verslag van deze ledenbijeenkomst lees je in de eerstvolgende Breespraak.

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester