Kort verslag van ALV 11 febr. 2023

Maar liefst 65  Breehornzeilers kwamen vrijdag 11 febr. in restaurant Loef in Haarlem bijeen. Zoals gebruikelijk werkte de voorzitter de officiële agendapunten van de ALV in rap tempo af. Daardoor bleef er ruim tijd over om de secretaris René Kanters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging. De penningmeester had haar zaakjes weer keurig voor elkaar, meldde de kascommissie. 

De nieuwe bestuursleden Kees Oskam  (secretaris) en Jurgen de Vries (algemeen lid) stelden zich online voor, omdat ze helaas beiden niet aanwezig konden zijn.

De fotowedstrijd werd gewonnen door Adelheid van de Pat Panick. Deze prachtige foto hierboven, genomen in het hoge Noorwegen, was de grote favoriet (ook in de voorverkiezing al).

Het gebruik van het technisch forum is toegelicht door Jan Willem Schouten.

De Laus van den Berg wisseltrofee voor buitengewone inzet voor de vereniging ging dit jaar naar Jan Willem en Renée Schouten.  Communicatie was dit jaar een onderwerp dat uitgebreid aan de orde kwam. Daar dragen zij beiden aan bij via webmasterschap, technisch forum en verzorgen van de Breespraak.

Het middagprogramma verzorgde Mark Slats. Hij vertelde op boeiende wijze over zijn roei- en zeilervaringen op de oceaan. De beelden van de Golden Globerace 2018 spraken boekdelen. Geen van de aanwezigen leek de ambitie te hebben zoiets ooit zelf te ondernemen. Maar velen kochten wel zijn boek over zijn solo-zeiltocht. Om lekker thuis van te genieten, achter het raam of in de kuip in het zonnetje straks.

De afsluitende borrel leek te kort. We hadden elkaar jaren niet ‘live’ in de winter ontmoet en dat was te merken.

Een korte foto-impressie:

About Webredactie

Yvonne Hofmeester