Jubileumweekend Breehorn

Op 10 en 11 september 2016 was het zover: De Breehornwerf bestond 50-jaar! Heel veel Breehornbezitters waren daarbij. Op zaterdag ‘versierden’ zo’n vijftig Breehorns het water rondom de werf. Het was een bont en vrolijk schouwspel met een woud van masten en vlaggenlijntjes.  Van elk formaat Breehorn lag een prachtige uitvoering voor de wal. Bezoekers van de open dag konden zo ideeën opdoen. Maar ook de leden van onze vereniging gebruikten deze gelegenheid om bij elkaar de foefjes en handigheidjes af te kijken.

’s Middags bezochten veel leden een of meerdere lezingen, verzorgd door Simonis Voogd Design, De Vries Sails, D. Koopmans Jachtontwerpers. Er was ook een voordracht over moderne lijnen. In de productiehal waren stands van diverse bedrijven en verenigingen (o.a. de Kustzeilers en Toerzeilers). Stefan Coppers sloot de middag af met een spectaculaire lezing, of beter gezegd show, over zijn ervaringen als mediaman van Team Brunel tijdens de Volvo-Ocean-Race.

Daarna kregen Lars van den Berg en zijn moeder Batje, namens onze vereniging een prachtig fotoboek van voorzitter Erik. Iedere Breehornbezitter had daarvoor niet alleen een foto van zijn/haar schip en haar bemanning aangeleverd, maar ook een kort stukje tekst geschreven over waarom hij/zij voor een Breehorn gekozen heeft. Het was ontroerend om te zien hoe zeer dit de familie van den Berg raakte. ‘’Laus had hierbij moeten zijn!”, waren de woorden van Lars.

Zaterdagavond was er een captains-dinner voor de bemanning van alle Breehorns. Zo’n 170 zeilers genoten van een gezond hapje vooraf, gevolgd door raasdonders, gebakken aardappelen en wat zoet-zure lekkernijen. Het toetje ging er ook prima in. Daarna was het nog gezellig natafelen in die grote loods.

Op zondagochtend werd gezamenlijk afgevaren in kiellinie naar en over het Heegermeer. Dit leverde een stoet van bijna 3 kilometer Breehorns op. Een journaliste van ‘Zeilen” en Lars zelf maakten opnamen daarvan. Kijk op https://youtu.be/Vp4-qfDP_28

Lars en alle werfmedewerkers kunnen terugzien op een zeer geslaagd weekend. Ditzelfde geldt voor onze vereniging: chapeau voor het bestuur. Bekijk ook de foto-impressie. Voor leden staan er nog veel meer foto’s op het ledendeel van de website.

Met dank aan Jan van Aalst van de “Sirene”

 

About Yvonne Hofmeester

Yvonne Hofmeester