De kast

Een meterkast. Aan de binnenkant van die meterkast werden de gebouwde Breehorns genoteerd door Laus van den Berg, met blauwe viltstift, rode viltstift en potlood.

Als je op leeftijd komt ga je terugkijken op je verleden. Dat is een bekend verschijnsel. Maar daar hebben we als vereniging toch nog geen last van? Jawel, zeker als de werf, waar onze schepen zijn gebouwd, is verhuisd en er al een stukje verleden is achtergebleven.

Breehorn B.V. is begonnen als jachtwerf Elahuizen in Elahuizen (Frl). Klein, gezellig, zonder kantine (koffie werd geschonken bij Batje thuis aan de ronde tafel) en met een kast. Een meterkast. Aan de binnenkant van die meterkast werden de gebouwde Breehorns genoteerd, door Laus met blauwe viltstift, rode viltstift en potlood. Hij was blijkbaar trots op al zijn klanten. Maar wat is er geworden van al deze Breehorns? Varen ze nog? Zijn ze van eigenaar verwisseld?

Wat zou het leuk zijn als mensen hun naam herkennen op de foto en spontaan in de pen klimmen om een stukje in te sturen over wat er van hun Breehorn is geworden, waar ze hebben gevaren en wat ze hebben meegemaakt in de afgelopen jaren.